2016-ban kezdett érlelődni bennünk a gondolat, hogy saját chili termékeket kellene készíteni, mert a bolti készítmények nagy része nem ízlett. Ezek általában túl sósak vagy túl ecetesek, pont a lényeg veszik el, a chili igazi aromája.
Heidt Gábor vagyok és a saját chili farmunkon a párommal dolgozunk azon, hogy a chili paprika sok finom ételbe belekerüljön.
A gondolatot tett követte és elkezdődött a kísérletezés, különböző ízkombinációk kipróbálása. Megszületett a Chili Out márka, a név a Chill Out nevű zenei stílusra reflektáló gyenge szójáték.
A kezdeti pár száz üvegből mára több ezer lett, a repertoár pedig kibővült az évek alatt. Az enyhe fűszerezés mellett központi szerepet kap az extra szűz olívaolaj és a fokhagyma. Főbb chilifajták, melyekkel dolgozom: Cayenne chili, Jalapeno-, Habanero paprika, a kevésbé erős szószokhoz a Kápia paprika.
A Chili Out készítmények a magvetéstől a csomagolásig kézműves körülmények között készülnek, adalékanyagok, vegyszerek nélkül.
A tartósítás hőkezeléssel történik. Remélem mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő chilikrémet, savanyúságot!